MINIdigi logo
Ako na to?MINIdigi animátoriMINIdigi DOMAKontakt

null

FOTO: MINIdigi 2024 - Dobré hry

Téma 2024: DOBRÉ HRY

Chceme deti viesť k digitálnej miernosti v oblasti hrania online hier. Objavujme a hrajme sa dobré hry, ktoré nám prinášajú radosť, pri ktorých sú všetci zapojení, nikto sa nenudí, nikomu nehrozí nebezpečenstvo, pri ktorých budujeme priateľstvo a učíme sa niečo nové.

Čítaj o dobrých hrách

Blog k téme MINIdigi 2024: Rád sa hrám spolu s deťmi

Tlačová správa_ Otvorenie MINIdigi 2024

Ako pripraviť MINIdigi týždeň?
1.

PRIHLÁS SKUPINU

Vďaka prihláseniu získaš námety na hry, aktivity o téme, tvorivé aktivity a modlitby a tiež MINIdigi náramky pre každé dieťa a animátora.

2.

VYTVOR PROGRAM PRE DETI

Pozvi ďalších animátorov k zapojeniu sa. Spoločne si naplánujte a pripravte MINIdigi týždeň. Zabezpeč vhodné priestory, materiály a pomôcky. Pozvi deti k zapojeniu sa.

 

3.

PODEĽ SA O ZÁŽITKY

Pošli foto, video a vyplň spätnú väzbu.

 

Ako vyzerá MINIdigi týždeň?
null

FOTOGALÉRIA

Ako vyzerá typický MINIdigi týždeň?

null

VIDEO - Spoločenstvo Lienky

Farnosť Podhorany a ich MINIdigi týždeň 2023

null

TLAČOVÁ SPRÁVA 2024 - výsledky

MINIdigi animátori

MINIdigi animátori formujú deti k digitálnej miernosti. Vedú ich k tomu, aby víťazili nad digitálnymi časožrútmi. Podporujú ich k týmto piatim krokom: :

  1. Nebuď sám
  2. Odhaľ časožrútov
  3. Stlačme pauzu pre Radosť
  4. Mierni sa ako hrdina
  5. Používaj technológie ako hrdina
null

ONLINE KURZ pre MINIdigi animátorov

Články pre MINIdigi animátorov
MINIdigi DOMA
7 rád Slávky Kubíkovej

Rodina je prvým miestom, kde si deti vytvárajú vzťah k využívaniu digitálnych technológií. Chceme napomáhať k tomu, aby deti mali viac Radosti vďaka digitálnej miernosti aj doma, v rodinách.

Pripravili sme pre rodiny súbor aktivít a modlitieb.

Info a kontakt
Autor projektu
Tím

Dominika Bujdáková

dominika.bujdakova@erko.sk

Anetka Kucková

anetakuckova@gmail.com

Veronika Beregházyová

veronika.bereghazyova@erko.sk

Čo je MINIdigi?

MINIdigi je kampaň zameraná na výchovu detí k digitálnej miernosti. Vedieme ich, aby využívali digitálne technológie s miernosťou, zmysluplne, zodpovedne a pre skutočnú radosť. Pripravujeme pre nich na konci mája týždenný program plný zážitkov v spoločenstve priateľov.

 

Časté otázky

Metodické materiály posielame tento rok priamo na mail všetkým prihláseným. Nie sú voľne dostupné na našej stránke.

Pre tých, ktorí realizujú kampaň MINIdigi po prvýkrát sme pripravili Námety MINIdigi pre začiatočníkov. Taktiež ich posielame po prihlásení sa.

Áno, do kampane sa môže zapojiť každý, kto túži po tom, aby deti mali viac radosti vďaka digitálnej miernosti. MINIdigi týždeň je určený v konkrétnom termíne práve preto, aby sme sa tak spojili v jednom týždni, šírili myšlienky MINIdigi a oslavovali spolu s deťmi Medzinárodný deň detí celý týždeň. Ak vám vaša situácia a okolnosti neumožňujú zrealizovať MINidi týždeň v určenom termíne, môžete sa taktiež prihlásiť a pripraviť MINIdigi týždeň aj v inom termíne. .

Áno, do kampane sa môže prihlásiť každý. Pre rodiny sme vytvorili súbor rodinných aktivít a námetov na modlitby. Nájdete ich vyššie na webe, v sekcii MINIdigi DOMA.

Áno. To, že nebudete realizovať kampaň počas celého týždňa nie je prekážkou k prihláseniu. Pripravte počas vášho MINIdigi týždňa toľko stretiek, koľko vám umožňuje vaša situácia. Povzbudzujeme vás k prihláseniu sa aj vtedy, keď budete realizovať čo i len jedno MINIdigi stretko.